apr
28
2018

Sterrenloop 10 miles a’pen

Al een jaar heb ik de loopmicrobe te pakken. Nu durfde ik het ook aan, om na een jaar lopen de 10miles mee te doen. Vorig jaar liep ik nog maar een maand.

Met het oog op het lopen van een recordtijd, schreef ik me in. Just for fun en het gewoon eens gedaan te hebben.

Op Facebook zag ik dat de zelfhulpgroep ‘met lege handen‘ op de 10 miles de “sterrenloop” organiseerde. Ik twijfelde geen seconde en zou voor deze groep meelopen. Dit motiveerde me nog meer om deel te nemen.

Op de momenten dat ik er vroeger behoefte aan had, gaf hun forum en viering me enorm veel steun. En nu kon ik iets voor hen betekenen en al onze sterrenkindjes.

Het was raar ik liep voor Toon. Ik sprak even met een andere sterrenmama. Wat fijn om gewoon kort ons verhaal nog eens te kunnen doen. Ook brak het ijs nu van mijn loopclub maatjes dat ook zij iets durfden te vragen over Toon.

Daar stond ik dan in de hitte aan de start. Tussen opgefokte mensen. Ikzelf met het Toon gevoel. Ik hoopte hem heel de weg bij me te hebben zoals op de plantentuin jogging in Meise.

Maar dit concept was niet de plaats waar ik Toon kon terug vinden. De massa, de hitte, de stad.

Het Toon gevoel verdween snel. Ik kon niet mijmeren. Ik moest opletten om tegen niemand aan te lopen. Uitkijken naar drankposten…

Geef mij maar de natuurlopen daar vind ik rust. Ook tijdens de inspanning, daar kom ik Toon tegen zoals op moederdag in de plantentuin van Meise. Symbolisch liep ik tussen zijn bloemen voor mij. Dat miste ik nu.

Ik heb het gedaan, ben dankbaar voor de organisatie van ‘met lege handen’

Maar ik ben geen massa mens ?

Written by Caroline in: Algemeen |

5 Comments »

 • Gerrit

  En toch heel knap wat je gedaan hebt. Toon zorgde voor net iets meer dan een zonnetje 😉
  Toch is het érg emotioneel, jou te zien finishen…
  Toons’ paddestoeltje trots gespeld op mijn borst en 2 lieve prutsen vol bewondering aan het wachten op hun mama. Wat was iedereen fier en blij dat ze jou zagen!

  – Een heel trotse echtgenoot –

  Reactie | 28/04/2018
 • Omi/mama Lut

  Jij hebt in de massa Toon* misschien niet echt gevoeld, maar toen we jou naar de finish zagen lopen, had ik nooit gedacht dat het me zo zou raken… Toon* raakte me weer en de laatste tijd weer meer en meer. Dikke kus een hele fiere mama. xxx

  Reactie | 29/04/2018
 • Marleen de maere

  Fantastisch gedaan en weet je toon was dáár ook ondanks de grote drukte xx

  Reactie | 29/04/2018
 • Alain Van Eeckhout

  Ik denk dat je Toon naar veel mensen hebt (terug)gebracht … Je hebt er wel de ziel uit je lijf voor moeten lopen, maar daar zijn wij je dankbaar voor 🙂

  Reactie | 01/05/2018
 • oma

  Op moederdag even stilgestaan hoe je mama en papa deze hebben doorgebracht. Ook al ben je er niet wezenlijk bij , diep in ons hart ben je er steeds bij. Bij onze verhuis heb ik eerst je hoekje ingericht. Samen met een paar foto’s en je verjaardagsgeschenkjes heb je hier ook je plaatsje . We missen je Toon maar je bent er altijd in heel kleine dingen. Groetjes oma

  Reactie | 14/05/2018

Leave a comment

Design originally made by: TheBuckmaker.com, improved by Cassy ICT